#יבוא נתונים

הנחיות להכנת קובץ אקסל ליבוא

מידי פעם אנחנו מתבקשים לייבא תכנים לאתר מאקסל, ריכזנו עבורכם טיפים חשובים לפורמט הנדרש של האקסל ליבוא מוצלח ומדוייק:

מפתח ייחודי

העמודה הראשונה תהיה בשם ID ותכיל מיספור רץ של שורות. מטרת העמודה הזו היא שאם בעתיד תרצו לעשות ייבוא חוזר, הזיהוי לעדכון של הרשומות שכבר יובאו בעבר – יהיה באמצעות המפתח הייחודי הזה.

שדה קטגוריה

בשדה קטגוריה יש להזין את השם המדוייק של הקטגוריה, כולל רגישות לאותיות קטנות וגדולות באנגלית (Case Sensitive). כשמנגנון היבוא לא מוצא קטגוריה בשם המדוייק הזה, הוא פשוט יוצר אחת חדשה.

במידה ורוצים לשייך ליותר מקטגוריה האחת (בכפוף לתמיכה של האתר בכך), יש להפריד בין שמות הקטגוריות באמצעות קו אנכי: |. לדוגמא: Category Name 1|Category Name 2.

שדה קישור

בשדה קישור יש להדביק קישור אחד בלבד, נקי ללא תוספת של תווים/רווחים לפני ואחרי, וללא כותרת או תיאור של הקישור. פשוט קישור.

שדה תמונה

כדי שיבוא של תמונה יתבצע בהצלחה, יש לפעול לפי ההנחיות המדוייקות הבאות:

    1. את כל התמונות יש לשים בתיקייה ראשית אחת, ללא תיקיות משנה, לארוז ב-ZIP ולהעביר אלינו באמצעות תיקייה משותפת Dropbox/GoogleDrive/OneDrive או כל שירות שליחת קבצים באימייל כמו WeTransfer/YouSendIt/JamboMail וכדומה.
    2. שמות הקבצים יכילו אותיות אנגליות בלבד, ללא רווחים וללא תווים מיוחדים, למעט מקף אמצעי, קו תחתון, וספרות.
    3. הפורמטים הנתמכים הם: PNG, JPG, SVG בלבד. בשום אופן לא PDF.
    4. את שמות הקבצים יש להזין במדוייק בעמודה המתאימה באקסל. השם צריך לכלול את הסיומת (למשל: file.jpg) וגם הוא רגיש לאותיות גדולות וקטנות (Case Sensitive).

שדה גלריית תמונות

שדה גלריית תמונות הוא למעשה כמו שדה תמונה, אך מרובה. יש להכין את התמונות כפי שמכינים עבור שדה תמונה, כאשר באקסל יש להזין את שמות כל קבצי התמונות לייבוא עם הפרדה של קו עומד: |. לדוגמא: image1.jpg|image2.jpg וכן הלאה.

שדה תאריך

יש לציין תאריך באנגלית, כולל שם החודש באותיות, ולא בספרות, וזה כדי למנוע בילבול בין היום לחודש התהליך היבוא. לדוגמא: Jan 1, 2022 או January 1, 2022.

סדר הופעה

כשמדובר ביבוא של פוסטים שהדרישה היא שהם יוצגו לפי התאריך, או לפי סדר א-ב אוטומטית, אין הכרח שהסדר באקסל יהיה כפי הסדר שהרשומות צריכות להופיע באתר, כיוון המיון מתבצע אוטומטית בתצוגה. אך ככל שיש צורך מצד הלקוח להגדיר ידנית את סדר הרשומות (למשל: בעמוד צוות) – יש לסדר את השורות באקסל לפי הסדר שבו הן צריכות להופיע באתר.

חזרה