במאמר הבא ריכזנו דרישות תשתית אחסון לאתרי WordPress, שיהיה נגיש למקרה שלקוח עשה טעות והחליט לא לאחסן אצלינו 🙂
אחסון שיתופי
כשבוחרים בפיתרון אחסון שיתופי, בד"כ מספיק לוודא שהחבילה תומכת ב-WordPress, והשרת הוא מסוג Linux, ואתם מכוסים. וורדפרס היא תשתית נפוצה מאוד, ורוב חברות האחסון השיתופי מציעות חבילות ייעודיות.
ההמלצה שלנו היא להימנע מחברות שהאלמנט השיווקי המרכזי שלהם הוא המחיר, כי הזול תמיד יוצא יקר. בעברית פשוטה: עבודה עם GoDaddy תשתלם לכם רק בטווח הקצר. בנקודת זמן זו או אחרת – תשלמו על כך ביוקר, כפי שיעידו כ-ל הלקוחות שלא הקשיבו לעצה הזו…
נתונים יבשים:
- CPANEL control panel
- Linux server with Apache / Ngnix
- PHP support
- MySQL/Maria DB + phpMyAdmin
- Diskspace – starting at 1gb
- Bandwidth – starting at 50gb
- RAM – starting at 512mb
- SSL certificate
- Access: Temp URL, FTP, phpMyAdmin
אחסון ייעודי
אם בחרתם להקים תשתית אחסון ייעודית על גבי Amazon AWS / Microsoft Azure או כל ענן אחר, יש הכרח לצרף איש IT שיודע להתקין שרת אינטרנט ולקנפג אותו ל-WordPress. מניסיון קודם שלנו, לא כל מי שיודע להתקין שרת – יודע להתקין ולהקשיח אותו באופן שישרת את הלקוחות באופן פומבי. בחירה נכונה של בעל מקצוע תחסוך לכם הרבה זמן וכסף.
נתונים יבשים:
- Linux server with Apache / Ngnix
- LiteSpeed /CloudLinux – advantage
- PHP support
- MySQL/Maria DB + phpMyAdmin
- Diskspace – starting at starting at 10gb
- Bandwidth – starting at 50mb up/down
- RAM – starting at 4gb
- SSL certificate
- PHP Mail / SMTP
- Access: Temp URL, FTP, phpMyAdmin
- All remote access should be restricted to dedicated IPs only
הסבר מורחב על דרישות השרת
- סביבת השרת חייבת להיות Linux. כן אנחנו יודעים שגם Windows יודע להריץ WordPress, ובכל זאת.
- סביבת ריצה: על השרת צריך להיות מותקן Apache / Ngnix לבחירתכם.
- תוספת של שכבת LiteSpeed ו/או CloudLinux יוסיפו למהירות וליציבות של השרת, אך אינן דרישות סף מבחינת הריצה של האתר.
- שפת תכנות: תמיכה בשפת תכנות PHP בגירסא העדכנית ביותר, נכון לנובמבר 2021 הגירסא היא 7.4.
- שליחת מיילים: תמיכה מובנית של השרת ב-PHP Mail, או לקחת בחשבון שימוש ב-SMTP חיצוני שתצטרכו לספק לטובת יציאה של אימיילים מהשרת.
- בסיס נתונים: התקנה של MySQL או MariaDB בגירסא העדכנית ביותר, עם גישת phpMyAdmin (מומלץ להגביל לכתובות IP קבועות).
- גישה מרחוק: יצירת גישה ב-FTP (מומלץ להגביל לכתובות IP קבועות).
- פאנל ניהול: התקנה של פאנל ניהול מסוג CPANEL זה פינוק אמיתי, ותאפשר יותר שליטה על השרת ופחות קריאות ל-IT בשוטף. אך יש לכך עלות רישוי שוטפת. לשיקולכם.
- תעודת אבטחה: תעודת SSL פרטית, מסוג המתאים לדרישות האבטחה של האתר.
- שטח דיסק: המערכת עצמה צריכה ב-200 מגה, ויתר השטח הוא קבצי המדיה (תמונות וסרטים) שאתם מעלים למערכת. בימינו חבילות הבסיס הן של 1 גיגה לפחות, ואז גדלים בהתאם לצורך, אלא אם מדובר בפרוייקט עתיד קבצי תמונות ויודעים מראש שנדרש שטח גדול יותר. שימו לב, סרטים שמוטמעים באתר דרך YouTube ושירותים דומים – אינם צורכים שטח דיסק מהאחסון שלכם.
- תעבורת נתונים: כאן זה משתנה, בשרתים ייעודיים זה נמדד ברוחב פס, ובימינו הרוחב ההתחלתי הוא של 50m סימטרי, ואילו באחסון שיתופי זה נמדד ב-gb/month, והחבילות הן החל מ-20 גיגה בחודש. את הנפח הנדרש לכם נחשב יחד, כשצריך לקחת בחשבון שזה לא נתון שאפשר לחזות אותו בדוייק, ויתכן שתצטרכו להתאים את הרוחב פס לדרישות בשטח עם הזמן.
- זיכרון פנימי: בשרתים ייעודיים ההמלצה היא להתחיל מ-4 גיגה, ואילו בשרתים שיתופיים חשוב לוודא כי לאתר שלכם מוקצה לפחות חצי גיגה זיכרון. הרבה חברות אחסון מגבילות את הנתון הזה ל-128m, דבר שגורם לאתר לזחול, ואף אחת מהן לא מבליטה או מצהירה על הנתון הזה בצורה כלשהי.
אבטחת מידע
רוב היבטי אבטחת המידע נשנענים על קינפוג והקשחה נכונה של השרת. בניגוד לדעה הרווחת, WordPress בפני עצמה היא כלי דיי מאובטח שהעמידות שלו נבחנת באופן אינטנסיבי מידי יום ע"י מיליוני האקרים.
נכון, Umbraco נפרצת פחות, וזה פשוט כי 70% מאתרי האינטרנט המנוהלים מבוססים על WordPress, ואילו Umbraco מחזיקה בפחות מ-2% מהשוק. גם את האתר של Pepper של בנק לאומי בנינו על WordPress, הוא היה באויר לפחות 3 שנים בלי למצמץ. קינפוג והקשחה טובה זה שם המשחק.